Известие

Collapse
No announcement yet.

Гори масло?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

А, той друг се похвалил, че сипва Selenia HPX и че правил ремонт на глави, не този който задава въпросите! Що се обаждат тези хора в чуди теми не знам. Така само внасят объркване.
    Значи колегата vodafona си е за основен ремонт, но първо може да пробва с по-гъсто масълце. Ако си намали разхода -добре. Пък ако няма други оплаквания и няма пари за ремонт, да си кара само с доливане и без смяна на масло, както правят много хора и това е. То и без това си се подменя, като го гори. Ама с толкова оскъдна информация и толкова неясно поднесена, не виждам какъв друг съвет може да се даде.

Comment

Б
      Last edited by Xtrime7; d.m.y г., 21:20.
      Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
      Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
        Брех,че много компетентни колеги имало.
        Това като личен упрек ли да го приемам?
        Ако според теб е нормално да имаш по литър масло загуба на 2500км -добре. И то от гъстото. Мислиш си, че всичко е наред и си караш -твое право. Но според някои това не е нормално. Ако те устройва ситуацията, караш си така и си доливаш колкото искаш, докато върви. Даже пестиш от смяна на масло, щото няма смисъл. Ако искаш, обаче, да си върнеш колата в заводските параметри -ремонтче. Дали ти харесва или не -твой проблем. И на мен не ми се спори!

Comment

Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщение
          А, той друг се похвалил, че сипва Selenia HPX и че правил ремонт на глави, не този който задава въпросите! Що се обаждат тези хора в чуди теми не знам. Така само внасят объркване.
          Значи колегата vodafona си е за основен ремонт, но първо може да пробва с по-гъсто масълце. Ако си намали разхода -добре. Пък ако няма други оплаквания и няма пари за ремонт, да си кара само с доливане и без смяна на масло, както правят много хора и това е. То и без това си се подменя, като го гори. Ама с толкова оскъдна информация и толкова неясно поднесена, не виждам какъв друг съвет може да се даде.
          Колега много крайно изказване е това за основния ремонт , аз просто изказвам мнение и впечетления от едно масло и мисля ме форума не се дели на свои чужди раздели , основният ремонт се прави като се опита сичко друго защото това се е нож с две остриета , и недеи вкарва филми в главата на човека като дори ни си чул колата как работи , като ходиш на лекар се изкашляш по телефона и той ти казва че си за сърдечна операция така ли дайте да не се плашим излишно няма смисъл

Comment

w
            Last edited by Xtrime7; d.m.y г., 21:23. Основание: Не желая да има конфликти.За това си истривам постовете.
            Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
            Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Пак си подържам тезата че ако за 5000км колата е изгорила 1л масло, може да си свирка колегата и да си се вози без да му пука. Относно мириса на бензин, той се появява понякога ако колата не е палена дълго време. За последното не съм много сигурен де.
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от zilala Покажи съобщение
                Колега много крайно изказване е това за основния ремонт , аз просто изказвам мнение и впечетления от едно масло и мисля ме форума не се дели на свои чужди раздели , основният ремонт се прави като се опита сичко друго защото това се е нож с две остриета , и недеи вкарва филми в главата на човека като дори ни си чул колата как работи , като ходиш на лекар се изкашляш по телефона и той ти казва че си за сърдечна операция така ли дайте да не се плашим излишно няма смисъл
                Хубаво, аз се съгласявам, че това за основния ремонт е крайно и се извинявам, щото и аз го споменах, а пък наистина може да уплашим човека. Има много хора, които си карат така, доливат и продължават.
                И все пак литър на 5000 или 3 литра на 8000 са големичък разход. Моята е с приличен теч от пробката, на 116 000 км пише че е, а никой не знае колко са, и пак не губи толкова масло за тия километри.

П.С. Темата се изроди доста - все пак има ли някой, който да каже на колегата дали е възможно това, което си го мисли с изгарянето на бензина от маслото (ако е имало такъв) и за това да е паднало нивото. И на мен ми стана интересно дали е възможна такава случка, пък и така ще помогнем повече от спора "колко масло трябва да гори", който сигурно вече е воден
                Last edited by Sm0k; d.m.y г., 21:37.
                Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Ако е имало бензин в маслото ( друг е въпросът кво е правел там!), то тогава сместа, която се е получила в картера е била много рядка и "тънка" и е минавала отвсякъде. Затова двигателя го е изгорил като за световно. Обаче, според написаното, проблемът си е останал след смяна на маслото.

Comment

Колеги,следя ви цял следобед и всички говорят и никой не слуша.Бензина в маслото е нормално да се изпари след определен пробег.Отделен е въпроса,какво става с лагерите,филтъра и изобщо с мазителната уредба.Тая смес измива основно мотора и ха сетете се къде отиват боклуците.Разход от 2 литра на 8 000 км,прави разход от 250 грама на 1 000 км.Това още не е повод за основен ремонт.Такъв разход може да се получи и от свещи и кабели или изобщо от запалването.Защо-писах по темата.Запушен и мръсен отдушнук също.Масло всеки слага каквото му харесва.Вярно е,че Голда е по-подходящ от 20К за боксерите,но има и други добри масла.
                    Като пишете,мислете и за колегата,чиято е темата!Най-лесно е да му кажеме да си купи нова кола!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      Колеги,следя ви цял следобед и всички говорят и никой не слуша.Бензина в маслото е нормално да се изпари след определен пробег.Отделен е въпроса,какво става с лагерите,филтъра и изобщо с мазителната уредба....
                      А как може да се озове бензина в маслото, че, както казах, заинтересува ме казуса
                      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Последния път,когато се сблъсках с тоя проблем,беше от разкачен маркуч на МАР сензора.Давеше мотора от бензин и той нормално си проникваше в маслото.Всъщност утре ще дозглобя и кача въпросния мотор.От Ситроен е,но е със същата електроника,като на боксерите с Магнетмарели.
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Не е ли всеизвесно че боксерите имат бензин в масло през зимата когато се карат на къси разстояния- 2км примерно. Това ми се случва всяка зима и бензина от картера се изгаря с маслените пари на дълъг път с изряден инжекцион(цялата електроника) разбира се. Също така поради богата смес, заради ландата, или сдухан двг заклепваше свещи. наи-често една и съща през зимата.
                          Last edited by vodafona; d.m.y г., 00:21.

Comment

Самия факт,че при обогатяване на сместа се е получило разреждане на маслото с бензин подсказва за износена бутало-цилиндрова група.При посочения разход на масло има влияние и състоянието на гумичките.За да си сигурен в състоянието на двигателя замери компресията и ще си направиш извод(дори и това да не е показателно за масления сегмент).

Comment

Working...
                            X